UIT DE PERS:

Leuven plaatst vraagtekens bij de wijze waarop aardbewoners zich over hun planeet ontfermen en met elkaar omgaan. Archeologische vondsten en ondefinieerbare symbolen lijken door de verf heen te schemeren en geven de schilderijen een mysterieuze inhoud. (Alkmaarsche Courant)

Haar rustige abstracte werk ademt eenvoud en kracht. Wat Leuven precies bezielt terwijl ze werkt hoef ik eigenlijk niet eens te weten; ook zonder uitleg spreken haar beelden duidelijke taal. Zelfs de kleinere werkstukken hebben een onmiskenbaar en monumentaal karakter. (Haarlems Dagblad)

De thema's die Leuven aansnijdt, horen inderdaad niet tot de luchtigste; afscheid nemen, offeren en zielsverhuizing. Vaak spelen op oude culturen gebaseerde symbolen een belangrijke rol in haar werk. Verweerde steentinten, okers en grijzen geven de werken een quasi oud uiterlijk. Alsof ze gegroeid zijn in plaats van geschilderd. (Haarlems Dagblad)

Haar voorzichtige schreden op het ruimtelijke vlak, offerschalen van zeemleer en mensenhaar, zijn veelbelovend. (Haarlems Dagblad)

De aardse kleuren en eenvoud in vormen zijn tekenend. Roept veelvuldig de sfeer op van de half uitgesleten grottekeningen waarmee zoveel gezegd wordt. (Provinciaal Zeeuwse Courant)

Via haar kennis over oude culturen onderzoekt Greet Leuven 'onze beschaving'. In de plaats van fraaie, doorwerkte verfhuiden en aansprekende kleurcombinaties is pure emotie gekomen. (Noordhollands Dagblad)

Schurende realiteit. Leuven laat je niet met rust. De link met de realiteit in de schilderijen van Leuven is hooguit indirect. Daardoor speelt het werk zich vooral af in het domein van de kunst. (Leeuwarder Courant)